Scotch & Stories is opgericht door Jesaja de Vos (Spijkenisse, 1989) als platform voor het publiceren van verhalen die zowel geschreven, gesproken als voorgedragen worden.

Op de basisschool begint hij met schrijven van gedichten en performen naar aanleiding van een schoolopdracht. Naast het schrijven volgt hij muzikale oriëntatie bij Theater de Stoep dat jongeren kennis laat maken met bespelen van instrumenten. Niet veel later komt hij in aanraking met hiphopmuziek en begint hij een fascinatie te ontwikkelen voor verhalen op muziek. Hij wordt onderdeel van een muzikaal collectief waarmee hij regelmatig songteksten schrijft en nummers uitbrengt.

Na enkele nummers gepubliceerd te hebben wordt hij benaderd door muziekplatform Soundflow om te participeren aan een mixtape van Nederlands muzikaal talent genaamd ‘’Soundflow: Vol. 1’’ (2007) met namen als FS Green en Kern Koppen. Hij levert twee bijdragen getiteld ‘Drang’ en ‘Voor Jou’ waarvan laatstgenoemde uitmondt in een videoclip. Verder is hij te horen op het nummer ‘Satelliet’ samen met Tim Beumers en CC (VSOP) op de compilatieplaat ‘’Spiekremixes 3’’ (2014) met bijdragen van o.a. Kraantje Pappie en Brainpower. Na een aantal jaar muziek besluit Jesaja dat hij zich meer wilt richten op het schrijven van korte verhalen en publiceert deze met regelmaat via social media waar veel response op komt. Vanaf dat moment gaat het idee leven om een platform te creëren waar zijn verhalen beter tot hun recht komen.

Scotch & Stories vertelt het verhaal vanuit het hoofd van een troubadour. De stijl laat zich kenmerken door de beeldende manier van schrijven waardoor je als lezer wordt meegetrokken in verhaallijnen als tragiek, romance, verbittering en geluk.

Verhalen bestaan niet slechts om gelezen te worden. Zij moeten worden beleefd.